Äntligen är heltäckningsmattan borta och trappan slipad

När vi flyttade in i villan så var det en heltäckningsmatta i trappan, vilket inte var helt fel egentligen. Det blev väldigt mycket varmare och så var det väldigt mycket säkrare också för att det inte var lika halt att gå där och jag som nästan alltid springer uppför trappan behövde inte oroa mig lika mycket över att halka eftersom det var mycket bättre grepp med heltäckningsmattan. Dock var det inte supersnyggt så vill ville gärna ta bort det. Försökte att göra det själva men det visade sig snabbt att det här med trappslipning är betydligt svårare än vad det ser ut att vara.

Vi ringde till Mr Woodchuck, som redan varit hemma hos oss en gång för golvslipning, som kom och kollade på trappan. De sa att det inte var några som helst problem att göra det och vi fick en offert på priset direkt. Så gick det ytterligare en vecka och sen kom de för att börja med själva trappslipningen. Först drog de bort mattan och sen började de att slipa träet och olja in det som avslutning och det är så mycket snyggare.

Det är så synd när de täcker över fint trä i en trappa och lägger heltäckningsmatta där istället. Bara genom en enkel trappslipning så är huset nu mycket finare och det känns så mycket mer modernt och fräscht. Och då är det bara det vi har gjort. Men tack så väldigt mycket till de på Mr Woodchuck som verkligen har förgyllt hela vårt hem och gjort det så mycket snyggare och modernare bara genom en enkel trappslipning, eller enkel och enkel, men enkel för dem som kan det att göra åtminstone.