Grannar som renoverar fasader

Grannarna, de som bor närmast oss, ska börja med att göra om sin fasad nu. En stor renovering vilket verkligen är behövligt och som jag vet att de har väntat länge med att göra men jag måste ändå säga att jag tycker synd om dem. För jag vet vilket stort projekt det är, även om man faktiskt inte gör det fysiska arbetet på egen hand utan har hantverkare från ett byggföretag här i Vellinge som har hand om just de delarna.

När vi gjorde vår fasadrenovering här hemma, när kan det ha varit, två år sen kanske, så hade vi över hantverkare från Nordisk Bygg och Industridesign AB i Vellinge och det gick väl bra med det men det var så mycket att tänka på. Och så har man byggnadsställningarna runt huset som är där i flera veckor och det blir så fult och tråkigt. Och så byggföretagspersonerna som är där och springer runt utanför ens hem från det att man stiger upp på morgonen och knappt har hunnit få upp ögonen till dess att det blir mörkt på kvällen. Vi skulle ju måla om huset också i en annan färg. Så från rött till vitt så det var mycket slipning och väldigt många lager med färg som behövde läggas på.

Vet dock inte om grannarna nu ska ta hjälp av ett byggföretag eller om de faktiskt ska göra arbetet själva. För deras skull så hoppas jag att de har tänkt igenom det lite och ska ta hjälp från ett byggföretag för annars kommer de få det väldigt jobbigt i flera veckor framåt. Kanske borde gå över till dem och kolla om de känner till Nordisk Bygg och Industridesign AB och kolla om de ska anlita hjälp eller vad deras plan är.
Det är ju ändå viktigt att vara en bra granne.